Teleste Luminato 4X4 EdgeQAM és Video Core a következő generációs hálózatokhoz

augusztus 03.
Aktualitások, Publikáció
Teleste Luminato 4X4 EdgeQAM és Video Core a következő generációs hálózatokhoz

"Ahhoz, hogy megalkossuk a piacon kapható abszolút legjobb EdgeQAM eszközt, számos tényezőt kell figyelembe venni: redundancia funkciók, megbízhatóság, rugalmasság, skálázhatóság és modularitás, valamint a jövőbeli elosztott hozzáférési architektúra (DAA) követelményeihez való alkalmazkodás képessége.

Az EdgeQAM-technológia esetében arról beszélni, hogy egy termék mindenre alkalmas, sokszor olcsó marketing fogás. Bárki adhat adatlapokat, teljesítménydiagramokat és funkciólistákat, de ahhoz, hogy ezeket az ígéreteket be lehessen váltani, több évtizedes tapasztalatra és a mögöttes technológia mély ismeretére van szükség, valamint a legjobb műszaki mérnökökhöz való 24/7-es hozzáférésre, akik segítséget és támogatást nyújtanak." 
(Forrás: Teleste Julius Tikkanen)


A nagy technológiai átmenetek mindig kihívást jelentenek, és a megfelelő kábelhálózati megoldás kiválasztása akár évtizedes távlatban is hatással lehet a szolgáltatásra. Sok esetben a kezdeti hardver-beruházási költségek csak töredékét teszik ki az életciklus-költségeknek, ezért a korszerűsítési döntéseket mindig a hosszú távú költségmegtakarítást szem előtt tartva kell meghozni.

Sok kábelszolgáltatónak már több mint egy évtizede működnek a műsorelosztó televíziós fejállomásai, és a meglévő QAM platformok már elérték az élettartamuk végét. A megfontolt üzemeltetők most olyan frissítési lehetőségeket keresnek, amelyek készen állnak a DAA esetleges bevezetésére, ugyanakkor alkalmasak az eddigi QAM-videószolgáltatások folyamatos biztosítására. A karbantartási és üzemeltetési költségek csökkentése különösen a nagy hálózatok esetében kulcsfontosságú döntési tényező, de jelentős hangsúlyt kell, hogy kapjanak a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontok. A fenntarthatóság a saját igényeink kielégítését jelenti anélkül, hogy veszélyeztetnénk a jövő generációinak lehetőségeit saját igényeik kielégítésére. Ezért a Teleste gondolkodásában a jövőbiztos műszaki jellemzők mellett a fenntarthatóság figyelembevétele is alapvető fontosságú.


A szakértelem megléte olyan, mint a hardver kiterjesztése

Maguk az eszközök csak egy elemei a termékígéretnek. A bevált megbízhatóság és funkciók, a szervizelhetőség és a támogatáshoz való azonnali hozzáférés kombinációja biztosítja, hogy az esetleges üzemszünetek a lehető legkisebbek legyenek, és a felmerülő problémák gyorsan és gördülékenyen megoldódjanak. Tisztában vagyunk azzal, hogy még a rövid szolgáltatásmegszakítások is komoly dolognak számítanak, ezért közvetlen terméktámogatást és/vagy azonnal átvehető tartalékberendezést biztosítunk az üzemeltetők számára. Emellett érvényes terméktámogatási szerződés esetén, a gyakori szoftverfrissítések és fejlesztések biztosítják, hogy a Teleste EdgeQAM termékei az életciklusuk során folyamatosan fejlődjenek.

A Teleste a Luminato 4X4 EdgeQAM berendezését az alapoktól kezdve úgy tervezte, hogy rendkívüli csatornasűrűségűek legyen, ami lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy szükség esetén szabadon bővíthessék video szolgáltatásaikat. Az ultrasűrű megközelítés nem veszélyezteti a redundancia funkciókat, ahogyan a legnagyobb kábeles Multi Service Operátorok sem kompromittálják a magasszintű műsorelosztó szolgáltatásaikat. Az EdgeQAM berendezések emellett a maximális kimeneti kapacitás mellett, minimális energiafelhasználásra vannak optimalizálva, ami azt jelenti, hogy csak pontosan annyi energiát használnak fel, amennyire éppen szükség van.  Ez jelentősen csökkentheti az energiafogyasztást, és csökkenti a hőkibocsátást az amúgy is zsúfolt szerverszobákban. A modern EdgeQAM technológia lehetővé teszi több eszköz egyetlen egységbe történő összevonását, ami biztosítja az üzemeltetők számára, hogy az összes TV-csatornájukat egyetlen rack keretben kezeljék. A Teleste Luminato 4X4 EdgeQAM berendezéseket távolról is fel lehet konfigurálni, így elkerülhetők az időigényes helyszíni látogatások és a felesleges fennakadások.


Finnországban tervezve és összeszerelve a megbízhatóság érdekében

Sok EdgeQAM fejállomás gyártó az alap hardvert harmadik féltől szerzi be, így ki van téve az ellátási lánc megszakadásának és egyéb külső kockázati tényezőknek. Ami a Teleste-t megkülönbözteti sok versenytársától, az a házon belül tervezési, gyártási és összeszerelési képesség, amivel páratlan minőséget tud biztosítani, magas szintű megbízhatóság mellett, biztonságos szállítási kapacitással. A berendezés alkalmazását megelőzően biztosítjuk az átfogó bemutatót és képzést, akár a szolgáltatónál történő tesztelés mellett. Ez biztonságot ad a szolgáltató részére, emellett már jóval a helyszíni telepítés előtt megismeri a lehetséges műszaki, üzemeltetési, karbantartási és hibaelhárítási szempontokat. Mindezek egyértelmű előnyt biztosítanak a Teleste Luminato 4X4 EdgeQAM berendezésnek, amely túlmutat a fizikai hardveren. Ezen túlmenően, természetesen a berendezés által nyújtott technológiával együtt jár tapasztalatunk és a tudásunk széles skálája is, amely folyamatosan készenlétben áll.

De ne csak ránk hagyatkozzon, hallgassa meg saját technikusait. Szívesen biztosítunk teszthardvert és szoftvert saját szakemberei számára, hogy tesztelhessék és kipróbálhassák a piac legjobb élvonalbeli QAM technológiáját.


Miért válassza a Luminato 4x4-et?

Ime a legfontosabb tulajdonságok:

  • Az EdgeQAM megoldások új generációja
  • 10Gbps platform, Dense kártyánként 4 Gbps bemenet és akár 3,2 Gbps IP kimenet
  • Akár 6x32 QAM / IP MPTS / rendszerkeret
  • Rugalmas kimeneti csatorna konfigurálás, nincs szükség frekvencia blokkokra
  • Redundancia rendszerek a legmagasabb QoS eléréséhez
  • Sokoldalú alkalmazhatóság az aktuális igényekhez igazítható
  • Rendkívüli sűrűségű Dense QAM modul, akár 32 QAM cstornával
  • „Pay as You Grow” alkalmazott QAM csatornaszám és funkciók licencelve
  • Multiplexing és Scrambling funkciók
  • Az összes vezető CAS rendszerhez illesztve, Simulcrypt scrambling akár 10 CAS egyidejűleg
  • Video QAM-multipexer és IP MPTS streamer egyidejűleg
  • Video Core funkció DAA hálózatokhoz a keretet Video Engine modullal kiegészítve
  • Egyidejű EdgeQAM és Video Core L2TP streaming egyetlen modullal
  • ’Hot-swap” redundáns tápegységek és modulok
  • „Heart-Beat” redundancia (opcionális)
  • Egyidejűleg tetszőleges bemeneti modullal együtt is alkalmazható
  • Intuitív és könnyen kezelhető grafikus web kezelőfelület
  • A webes felület mellett CLI-n keresztüli konfiguráció lehetősége
  • CATVisor Argus NMS integráció