A Liberty Global a Teleste Distributed Access megoldását választotta

április 21.
Aktualitások
A Liberty Global a Teleste Distributed Access megoldását választotta

2021 április 15.-én a Teleste bejelentette, hogy a Liberty Global, a világ egyik vezető video-, szélessávú és kommunikációs vállalata kipróbálja a Teleste elosztott hozzáférési architektúráját (DAA) támogató eszközeit GIGAbit hálózatuk támogatása érdekében. Az új DOCSIS technológiának köszönhetően, az előfizetők élvezhetik a megnövekedett megbízhatóságból és kapacitásból fakadó előnyöket.

Az elosztott hozzáférési architektúrát (DAA) már sikeresen használják az Egyesült Királyságban Coventryben és Warringtonban, illetve hamarosan Baguley-ban. A DAA a DOCSIS hálózatok kiépítésének új módja. Kipróbálják annak megvalosíthatóságát, hogy a Data Core és az Edge eszközök adat- és videoszolgáltatásokat valós működési környezetben, 1 Gbps fölötti sebességgel továbbítsanak a Liberty Global ügyfeleihez.

A Teleste az elmúlt 12 hónapban szorosan együttműködött a Liberty és a Virgin Media mérnöki csapataival, a technológia teljes integrálása érdekében, amelyet a Liberty Global Access hálózatának teljesítményének javítására terveznek bevezetni, amely megbízhatóbb szolgáltatást és jobb élményt nyújt az ügyfeleknek. Az új technológia továbbá nagyobb kapacitáshatékonyságot is biztosít, lehetővé téve a Liberty Global számára, hogy folyamatosan gyorsan és költséghatékonyabban nyújtson széleskörű gigabites sebességet. A DAA megoldás magja a CIN (Converged Interconnect Network), amely digitalizálja az Access hálózatot, és a hagyományos analóg átvitel helyébe lép. A CIN a növekvő B2B szolgáltatásokat, a mobil backhaul-t és az 5G-t is támogatja.

A hivatalos Press Release itt érhető el.