DOCSIS 4 hírek - Commscope bemutató

december 06.
Aktualitások
DOCSIS 4 hírek - Commscope bemutató

CommScope bemutatta a CableLabs-nek, hogy mind a négy nagy CMTS architektúrája a legújabb DOCSIS 4.0 modemekkel is kompatibilis.

A CommScope október közepén bejelentette, hogy mind a négy fő DOCSIS architektúrája (I-CCAP, R-PHY vCore / vCMTS-sel, R-PHY fizikai CCAP Core-ral és R-MACPHY) a teszteken sikeresen működött együtt öt különböző gyártó legújabb DOCSIS 4.0 modemjével. A publikus tesztek elsődleges célja az volt, hogy igazolják az új eszközök megfelelősségét, mivel a DOCSIS 4.0 szabvány szerint azok a titkosításhoz már hosszabb tanúsítványokat használnak. Tesztelték azt is, hogy ezek az új modemek gigabites adatszolgáltatása megfelelően működik-e a korábbi, DOCSIS 3.1 technológiát használó CMTS rendszerekkel is.

A CommScope bemutatta, hogy a 10G felé vezető úton hogyan használhatják a termékeit a szolgáltatók.  Az eszközök közötti hibamentes működés igazolása (interoperabilitás) azért is figyelemre méltó, mert rávilágít a CommScope azon képességére, hogy robusztus, funkciógazdag és élő környezetben is tesztelt DOCSIS Media Access Control (MAC) rendszerét és alkalmazásszoftverét mind a négy fő DOCSIS 3.1 hozzáférési architektúrában azonos funkciókészlettel és képességekkel használhassák az ügyfelek.

Azok az üzemeltetők, akik már telepítették a fenti rendszerek bármelyikét, anélkül tudnak DOCSIS 4.0 modemekkel magasszintű szolgáltatást nyújtani az előfizetőknek, hogy a teljes hálózatot frissíteniük kellene. A CommScope tapasztalatai alapján a DOCSIS 3.1/4.0 hibrid konfiguráció akár 8 Gbps sebességű letöltési sebességre alkalmas. Ez költséghatékony megoldást jelent az üzemeltetők számára a nagyobb sebességű szolgáltatások nyújtásához már a DOCSIS 4.0 technológia teljes körű architektúrájának kiépítése előtt is.


Forrás: https://www.businesswire.com/news/home/20230915502916/en/CommScope-Demonstrates-its-DOCSIS-4.0-Modem-Interoperability-at-CableLabs-on-All-4-Major-CMTS-Centralized-Distributed-Access-Architectures