A CommScope kulcsfontosságú új funkciókkal frissíti az E6000 rendszert

június 21.
Aktualitások
A CommScope kulcsfontosságú új funkciókkal frissíti az E6000 rendszert

Az innovatív E6000 CER a 13-as szoftverkiadással lehetőséget nyújt az MSO-k szélessávú szolgáltatási kínálatának bővítésére

A CommScope, a hálózati csatlakoztathatóság globális vezető vállalata bejelentette, hogy elérhetővé tette az E6000® Converged Edge Router (CER) 13. szoftverkiadását. A 13. szoftverkiadás a meglévő vagy új egységekkel rugalmas előrelépési lehetőséget biztosít az üzemeltetők számára a 10G felé való elmozdulás során az E6000 CER - a kábelipar legszélesebb körben alkalmazott CCAP-jának - teljesítményével a mai, gyorsan fejlődő kábelhálózatokban. Ez a fejlesztés azt bizonyítja, hogy az E6000 CER iparágvezető funkciókészletére építve, az évek során a terepen megszilárdult, a mai korszerű HFC (hybrid fiber-coax) kábeles hozzáférési hálózati technológiák támogatására is képes.

A Gen 2 E6000 CER-jeikben a 13. szoftverkiadás bevezetésével az MSO-k mostantól számos továbbfejlesztett hálózati szolgáltatást támogathatnak mind a központosított (integrált CCAP), mind az elosztott hozzáférési architektúrájú (DAA) hálózatokhoz, többek között a következőket:

  • A következő generációs kábelmodemek támogatása, beleértve a DOCSIS® 4.0 eszközöket, amelyek DOCSIS 3.1 üzemmódban futnak.
  • DAA Remote PHY telepítések támogatása
  • D3.1Enhanced (D3.1E) csatornakötés a megnövelt downstream sávszélességhez
  • Az alacsony késleltetésű DOCSIS kibővített támogatása, amely új szolgáltatásokat tesz lehetővé az olyan alkalmazások számára, mint a játék és a virtuális valóság, amelyek kiváló hálózati reakciókészséget igényelnek.
  • IPTV-üzemeltetés kibővített támogatása, amely lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy áttérjenek a hagyományos SC-QAM videoközvetítésről, és sávszélességet nyerjenek vissza a kibővített hálózati kapacitások és sebességi szintek számára.

"Azáltal, hogy működési támogatást nyújtanak ezekhez az izgalmas, élvonalbeli technológiákhoz, az ügyfelek a jelenlegi E6000-es telepítéseik élettartamát belátható időn belül meghosszabbíthatják" - nyilatkozta Guy Sucharczuk, a CommScope hozzáférési hálózati megoldásokért (ANS) felelős elnöke és CommScope SVP-je. "A mai kihívásokkal teli üzleti környezetben, a visszafogott előfizetői növekedés és a fokozódó verseny mellett az MSO-k számára elengedhetetlen, hogy jelenlegi hálózati eszközeiket pénzügyileg hasznosítsák, miközben a fogyasztók számára versenyképes értéket kínálnak, és az általuk telepített helyszíni fejlesztésekből a lehető legjobb megtérülést érik el. Az E6000 CER szoftver 13. kiadására történő frissítés segíthet az MSO-knak ebben, mivel a jelenlegi E6000 CER eszközökön keresztül új szolgáltatásokat tesz lehetővé, és gyorsabb sebességet kínál az előfizetőknek, ami segít az ARPU növelésében és a verseny célzott, tőkehatékony módon történő kivédésében. Jelentős, hogy a DAA-ra és a DOCSIS 4.0-ra való átállást tervező MSO-knak mostantól lehetőségük van; az E6000 CER számos funkciója a Software Release 13 frissítésekkel együtt a CommScope Virtualized CCAP Core (vCore) megoldásán is elérhető lesz. Ez azt jelenti, hogy azok az üzemeltetők, akik felkészültek a virtualizált CMTS (vCMTS) üzemeltetésére való áttérésre, ugyanazokat az előnyöket élvezhetik, függetlenül attól, hogy milyen hozzáférési architektúra vagy platform mellett döntenek."

Az üzemeltetők jelenleg a D3.1E-t laboratóriumi tesztelés alatt tartják a 13-as szoftverkiadással, a CommScope pedig a terepi tesztelésre 2024 folyamán számít. A D3.1E jelentősen megnöveli az előfizetőhöz érkező downstream sávszélességet a következő generációs DOCSIS 3.1 és 4.0 CPE-eszközök használatával, valamint több OFDM-csatorna blokk összekapcsolásával, mint ami a korábbi generációs DOCSIS 3.1 CPE-eszközökkel lehetséges volt. A 13. szoftverkiadás 768-834 MHz downstream sávszélességet köt össze (a 6 MHz-es vagy 8 MHz-es alapcsatorna-távolságtól függően), így 3 OFDM-csatornablokk és 32 SC-QAM-csatorna támogatását biztosítja. A jövőbeli kiadásokkal ez a kibővített kapacitás végül 8 Gbps feletti szolgáltatási szinteket támogathat a downstreamben.

A CommScope azt tervezi, hogy a jövőbeni kiadásokban tovább javítja és bővíti az E6000 CER funkcióit, hogy lépést tartson az új hálózati technológiákkal, és növelje a frissítésekből származó befektetések megtérülését.


Forrás: https://www.commscope.com/press-releases/2024/commscope-updates-e6000-converged-edge-router-with-key-new-features/