A CommScope egyetlen vCMTS rendszert fog alkalmazni a portfoliójában a Casa felvásárlását követően

június 14.
Aktualitások
A CommScope egyetlen vCMTS rendszert fog alkalmazni a portfoliójában a Casa felvásárlását követően

A CommScope egyetlen integrált virtuális kábelmodemes végződtető rendszerrel (vCMTS) kíván továbblépni a Casa Systems vezetékes üzletág eszközeinek felvásárlását követően - mondta Guy Sucharczuk, a CommScope vezetője.

A CommScope a DAA portfoliójának virtuális CMTS elemét (vCore) a Casa Systems által már kifejlesztett termékkel kívánja integrálni, amely nemrég egy bíróság által felügyelt árverésen megvásárolt Casa Systems vezetékes üzletágának része.

"Egyesíteni fogjuk [ezeket a termékeket], és a végén egyetlen vCMTS termékünk lesz" - mondta Guy Sucharczuk, a CommScope Access Network Solutions (ANS) egységének SVP-je és elnöke. "Nem lehet két (vCMTS) termékünk hosszú ideig a piacon. Ez zavart okozhat."

Hozzátette, a CommScope biztosítani fogja, hogy a hibrid optika/koax (HFC) hálózatokhoz használt hardverei, például a távoli PHY-eszközök és Node-ok kompatibilisek legyenek a végtermékkel.

"Azt hiszem, ez olyasmi, ami nagyon jól hangzik az ügyfeleknek, mert nem kell aggódniuk a hardveres beruházásuk miatt" - magyarázta Sucharczuk.

A korai értékelések közepette Sucharczuk egyelőre nem mondja meg, hogy a CommScope várhatóan mikor fejezi be az integrációt, és mikortól kínál egyetlen, integrált vCMTS-t. Elmondása szerint azonban ez az integráció kiemelt prioritású, miután a CommScope 45,1 millió dolláros ajánlatot tett a Casa kábeles eszközeire, amely ajánlat legyőzte a Vecima Systems 44,95 dolláros ajánlatát, amely eredetileg 20 millió dolláros "lesipuskás" ajánlatot tett az eszközökre. A Harmonic, a vCMTS jelenlegi piacvezetője szintén részt vett a bíróság által felügyelt árverésen.

A bírósági jóváhagyást követően a CommScope június 7-én, pénteken lezárta a Casa kábeles eszközeinek megvásárlását.

Az árverés előtt a CommScope már átcsoportosította a vCMTS fejlesztésének prioritásait, és számos ügyféllel próbakísérleteket folytatott, amelyeket igyekszik telepítésre váltani. A Casa Systems szintén kifejlesztett egy vCMTS-t, és bejelentette a Rogers Communications és a Claro Colombia kötelezettségvállalását.


A Red Hat operációs rendszer mellett maradva

A CommScope integrált vCMTS-ét a Red Hat rendszeren futtatja majd, ugyanazon a platformon, amelyet a kezdeti vCMTS termékéhez használt. A Casa egy másik Linux-alapú operációs rendszert, az Ubuntut használta. "Már Red Haton voltunk, ami néhány ügyfél számára nagyon-nagyon nagy dolog volt" - mondta Sucharczuk. "A jó hír az, hogy mi magunk is épp akkor mentünk keresztül ezen a [Red Hat] integráción, így megértettük, hogy mi kell hozzá."

Elmondta, hogy a Casa előrébb járt a vCMTS-sel, mint azt a CommScope eredetileg hitte.

Sucharczuk úgy véli, hogy a Casa-üzlet révén a CommScope a vCMTS-piac második számú szereplője lesz a Harmonic mögött, és további lehetőségeket biztosít a vállalat számára a részesedés megszerzésére, mivel egyre több kábelszolgáltató kezdi el a vCMTS kiválasztását, vagy dönt úgy, hogy kettős forrásból vásárol vCMTS-terméket. A Vecima Networks szintén belépett a vCMTS-csatába.

De a vCMTS telepítések "igazi lökése" a DOCSIS 4.0 frissítésekre való áttérés lesz, mondta. "A vCMTS-sel csak akkor lehet jelentős sebességnövekedést elérni, ha a DOCSIS 4.0-t használjuk."

Majd az idő eldönti, hogy a DOCSIS 4.0 telepítések mikor indulnak be. A bizonytalanság felhője részben azért van a piac felett, mert a D4.0-ra két lehetőség van: Full Duplex DOCSIS és Extended Spectrum DOCSIS. A Broadcom új, egységes chip-je mindkettőre képes. Az új szilíciumhoz való hozzáférés azonban csak néhány nagy szolgáltatóra korlátozódik, amelyek közös fejlesztési megállapodást (JDA) írtak alá a chipgyártóval, ami továbbra is aggodalomra ad okot a JDA-ban részt nem vevő szolgáltatók számára.

Sucharczuk elmondta, hogy reméli, hogy a helyzet hamarosan megoldódik, és az iparág egy irányba evez a DOCSIS 4.0-val kapcsolatban.

Egy másik probléma a DOCSIS 3.1 frissítések folyamatban lévő vizsgálata, különösen a kis és közepes méretű szolgáltatók körében. Ez a lehetőség, amelyet néha DOCSIS 3.1 extended vagy DOCSIS 3.1+ néven emlegetnek, nem igényel elosztott hozzáférési architektúra (DAA) frissítést, és ezért egyes szolgáltatók számára nem szükséges a teljes D4.0 frissítés.

Emellett néhány üzemeltető egyes meglévő HFC-hálózatokban FTTP (Fiber To The Place) és PON-ra fog korszerűsíteni, a zöldmezős területeken pedig kizárólag üvegszálas hálózatot használnak. Ez nem lesz jelentős hatással a vCMTS-re, mivel a piac már látta, hogy a Harmonic a vCMTS platformját (most már "cOS" néven) az FTTP támogatásához igazította.


"Jelentős" ügyfél-átfedés

Sucharczuk szerint a CommScope örömmel tapasztalta azt is, hogy az eredetileg gondoltnál nagyobb "jelentős átfedés" van a Casa ügyfélkörével, miután a CommScope megszerezte a Casa teljes ügyféllistáját.

A Casa CMTS-termékei között olyan jelentős szolgáltatók vannak, mint a Charter Communications, a Vodafone, a Videotron, a Rogers, a Liberty Global és a japán J:COM.

A CommScope nem vette át a Casa meglévő értékesítési szerződéseit, de szándékában áll átvinni őket a CommScope szerződéseire - mondta.

A CommScope egyelőre nem közölte, hogy hány Casa-alkalmazott érkezik a vállalathoz, de Sucharczuk szerint a felajánlott személyek több mint 90%-a beleegyezett, hogy a CommScope-hoz csatlakozzon.

Sucharczuk szerint az ügyfelek pozitívan reagáltak a megállapodásra, mivel a Casa kábeles eszközeire kiállított nagy csekk a Casa üzemeltető ügyfeleinek némi "általános megkönnyebbülést" nyújt, miközben "megerősíti, hogy a [kábeles] üzletben vagyunk, és itt maradunk".


Forrás: www.lightreading.com/cable-technology/commscope-will-ride-one-vcmts-in-wake-of-casa-deal