Új vetítővászon (Canvas) interfész a Bridge Technologies VB440-hez

június 14.
Aktualitások
Új vetítővászon (Canvas) interfész a Bridge Technologies VB440-hez

Az új grafikus felhasználói felület példátlan gyártási munkafolyamat rugalmasságot és hatékonyságot biztosít

A Bridge Technologies bejelentette az új Canvas interfész megjelenését, amely egy innovatív új módot kínál a VB440, a piacvezető, IP-alapú gyártásmérő probe széleskörű funkcióinak megszervezésére és az azokkal való interakcióra. A Canvas, amely mostantól minden VB440 ügyfél számára elérhető, lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy teljesen testre szabják munkaterületüket, kombinálva a video- és hangelőnézetet a grafikonok és vizualizációk széles skálájával, hogy a produkciós szakmák - legyenek azok operatőrök, hangmérnökök vagy hálózati technikusok - még gyorsabban és könnyebben hozzáférjenek a feladataikat megalapozó eszközökhöz.

A VB440 lényegében hálózati adatokat gyűjt az IP-alapú termelési környezetben, és ezeket használható, intuitív információvá alakítja át, amely a termelési folyamat szinte minden részébe beépíthető. Ami a legfontosabb, hogy mindezt szinte késleltetés nélkül, csupán egy HTML5 webböngésző segítségével teszi elérhetővé. A VB440 széleskörű funkciókészletéhez akár nyolc felhasználó egyidejű hozzáférését lehetővé téve, számos produkciós szakember használhatja a VB440 funkcióit munkája irányítására, egyidejűleg, élőben, a világ bármely pontjáról.

 Korábban a VB440 különböző aspektusai a betöltött szerep és funkció szerint lapokra voltak bontva. A felhasználók kattintással érhettek el olyan elemeket, mint (de nem kizárólagosan) a Gonion, LUFS és audio room meter; HDR-on-SDR-képernyő előnézetek, színmérés CIE-vel, vektorszkópok és hullámformák a videóhoz (amely most már YRGB-parade-t és overlay nézetet is tartalmaz), valamint a módosítók széles választéka, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a kiválasztott tartományokat saját terveikkel együtt elmentsék.

Most a Canvas segítségével a felhasználóknak ehelyett egyetlen képernyős lehetőséget kapnak, amelyen teljes mértékben testre szabhatják a megjelenített anyagot, annyi hatókör, mérőeszköz és megjelenítés hozzáadásával az oldalhoz, amennyit csak kívánnak, a méret átméretezésével és a felhasználó sajátos munkafolyamatának legmegfelelőbb módon történő elrendezésével. Fontos, hogy a felhasználók csoportosíthatják a videónézeteket és a hozzájuk tartozó scope-okat egy csatornabemenetnek megfelelően (színkódolt jelölések segítségével), és beállíthatják, hogy ezek egy adott csatornához legyenek rögzítve, vagy automatikusan változzanak a kiválasztott csatornával. A vizualizációk külön-külön egymásra helyezhetők, vagy a videó előnézetre átlapolhatók, állítható átlátszósággal, méretaránnyal, rácsvonalak sűrűségével stb. Mindezek az új funkciók felbecsülhetetlen pontosságot biztosítanak a megjelenítési tartományok megtekintéséhez, ami kifejezetten a színezőknek és az erősen részletes és teljes képernyőre méretezhető megjelenítés iránti igényüknek szól. 

A Canvas konfigurálása másodpercek kérdése. A felhasználó által felépített munkaterület minden egyes blokkja másodpercek alatt hozzáadható, áthelyezhető, átkapcsolható, rögzíthető vagy törölhető az egér vagy a billentyűzet billentyűparancsainak segítségével. A kezelőfelületet az iPad érintőképernyős használatára is optimalizálták. A felhasználók több Canvas-képernyőt hozhatnak létre különböző elrendezéssel, attól függően, hogy éppen milyen feladatra összpontosítanak, amelyek változtatható fülek formájában jelennek meg. A felhasználók ezután képesek kimásolni és beilleszteni bármelyik ilyen fület a VB440-ből - például egy Slack-csevegésbe vagy e-mailbe -, majd ezek segítségével automatikusan elérhetik az előre konfigurált képernyőt egy másik eszközön, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy például útközben gyorsan váltsanak a fix monitor és a táblagép között. Alternatívaként a felhasználók a teljes Canvas-t - több tabulátorral - is elmenthetik, majd exportálhatják azt egy másik VB440-en való használatra.

 A végeredmény az, hogy az új Canvas kijelzővel a VB440 amúgy is rendkívüli funkcionalitása még egyszerűbben használhatóvá, elérhetővé, sokoldalúvá, testre szabhatóvá és hatékonnyá vált. Simen Frostad, a Bridge Technologies elnöke a fejlesztéssel kapcsolatban elmondta: „A Canvas felületet már jó ideje fejlesztettük, mivel arra törekedtünk, hogy valóban maximalizáljuk a felhasználók számára biztosított rugalmasságot és hatékonyságot. Ez teljes mértékben megerősíti a VB440 létjogosultságát: lehetővé teszi, hogy a gyártási szakemberek mindenféle típusa azonnal, intuitív módon hozzáférjen a feladatuk elvégzéséhez szükséges információkhoz, távoli, elosztott és élő alapon, bármilyen HTML-5 webböngészőből, bárhol a világon. A piacon egyetlen más gyártási eszköz sem tud ennyit, ilyen jól és ilyen hatékonyan - és az új Canvas felület ezt még továbbfejlesztette”.


Forrás: https://bridgetech.tv/bridge-technologies-releases-new-vb440-canvas-interface/