A Bridge Technologies egyedi PTS-PCR ellenőrzéseket és riasztásokat fejlesztett

március 20.
Aktualitások
A Bridge Technologies egyedi PTS-PCR ellenőrzéseket és riasztásokat fejlesztett

Az új funkció sokkal árnyaltabb szinkronizálás-érzékelést tesz lehetővé.

Az IP-műsorszórás, a csomagok viselkedése és időzítése terén piacvezető ismereteire építve a Bridge Technologies bejelentette két új PTS/PCR időellenőrzés kifejlesztését, amelyek még alaposabb elemzést nyújtanak az összehangolási és időzítési csúszásokról, és lehetővé teszik a nehezen azonosítható puffer időzítési problémák felderítését, amelyek - a TR 101 290 szabványos ellenőrzések részeként szereplő hagyományos PTS/PCR összehasonlító ellenőrzések során - korábban elkerülhették volna a figyelmet. Ezek az új funkciók a Bridge Technologies összes probe-jához, köztük a VB330 IP-monitorozó zászlóshajójához, a 6.2-es verzió frissítésének részeként lesznek elérhetők.

Miközben az IP-alapú műsorszórás számtalan előnyt kínál az audiovizuális közvetítés szempontjából, az IP-hez kapcsolódó időzítési problémák összetettsége problémákat okozhat a szinkronizálás tekintetében, nemcsak a hang és a videó, hanem az olyan kiegészítő elemek, mint például a feliratok között is. Ezek az egyes elemek általában minden egyes adatfolyamon belül saját PTS-t (Presentation timestamp) tartanak fenn, amelyet aztán a PCR-hez (Program Clock Reference) lehet viszonyítani az összehangolás biztosítása érdekében. Bár az órajel-csúszás az ETSI TR 101 290 specifikáció részét képező kötelező PTS ismétlési ellenőrzés révén szükségszerűen részét képezi a legtöbb nagy IP-felügyeleti rendszernek, annak elemzése általában csak az elcsúszás jelenlétének jelzésére terjed ki. Mint ilyen, nem rendelkezik diagnosztikai vagy előrejelző képességgel. Az SFN-alapú földi hálózatokban vagy különösen a fejállomáson lévő műholdas beviteli rendszerekben a hagyományos óracsúszás-ellenőrzési módszerek gyakran elégtelennek bizonyulhatnak.

A BridgeTech által kidolgozott két új szabvány ezt a problémát hivatott kezelni. A különbségértékek, valamint azok kölcsönhatásainak és mintáinak kifinomultabb megértése révén a riasztási küszöbértékek úgy konfigurálhatók, hogy a mérnökök sokkal nehezebben felismerhető körülmények között (beleértve a feliratozást is) azonosítani tudják és figyelmeztetést kaphatnak az időbeli csúszásról, és így sokkal gyorsabban és pontosabban előre jelezhetik az esetleges hibákat.

Az új funkciókról szólva Simen K. Frostad elnök elmondta: "Ez az új PTS-PCR ellenőrzési és riasztási rendszer egyedülálló a Bridge probe termékek körében, és sokkal nagyobb betekintést nyújt a hálózat viselkedésébe és az esetleges időzítési szinkronizációs problémákba. Fejlesztése a csomagok viselkedésével kapcsolatos páratlan ismereteinknek köszönhető, amelyeket 20 év alatt fejlesztettünk ki, mialatt végig szorgalmaztuk az IP bevezetését a műsorszóró iparban".


Forrás: https://bridgetech.tv/bridge-technologies-develop-unique-pts-pcr-checks-and-alarms/