Új generációs Arris CPE eszközök

április 21.
Aktualitások
Új generációs Arris CPE eszközök

Az új WiFi szabvány, az 802.11ax ismertebb nevén WiFi6 egyre növekvő terjedését elősegítendő az Arris, több a szabványnak megfelelő előfizetői eszközt mutatott be, amelyek a TG6441 Docsis 3.1 képes homegateway, és az X5042 EasyMesh képes WiFi extender.

A Docsis technológia egyik úttörőjének, és jelenlegi piacvezetőjének számító gyártó kiemelt figyelmet fordít az otthoni WiFi hálózatokra. Az újonnan bemutatott termékek ezért már a legújabb generációs WiFi szabványt is támogatják, így akár a 2,5 Gbps letöltési sebesség is elérhetővé válik.

A TG6441 HGW főbb képességeit tekintve megegyezik a korábbi zászlóshajó szerepét betöltő TG3442-es típussal, annyi különbséggel, hogy az új modellben, a jelen kor követelményeihez igazodva, már csak 1 vezetékes telefon csatlakozás található, viszont a vezeték nélküli kapcsolat a régi modellhez képest szintet lépett és már WiFi 6 képes, amely a kompatibilis eszközökkel nagyobb sebességet és kisebb fogyasztást eredményez, kliens oldalon pedig hosszabb üzemidőt.

További bemutatott eszköz a szintén WiFi 6 képes EasyMesh szabványt támogató, otthoni extender az X5042, amelyből több egységet kihelyezve és összekapcsolva egy masszív, nagy megbízhatóságú otthoni Mesh hálózat építhető. Az X5042 2db 1 Gbps porttal rendelkezik, így lehetőség van akár arra is, hogy több egység használata esetén, a routertől távoli, csak vezetékes hálózati kapcsolattal rendelkező eszközöket is bekössünk az otthoni hálózatba oly módon, hogy az eszközt vezetékkel csatlakoztatjuk az egyik X5042-höz de a 2 X5042 között vezeték mentes kapcsolat áll fenn. Íly módon rugalmasan alakítható otthoni hálózatunk. 

Mindkét bemutatott eszköz rendelkezik az Arris HomeAssure szolgáltatás certifikációjával. A TG6441 várhatóan 2022 harmadik negyedévtől rendelhető lesz, az X5042 pedig már elérhető.